Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szalagos fánk
előkészület: 50 perc
sütés: 30 perc
hozzávalók 4 főre
40 dkg liszt
3 dl tej
4 tojássárgája
7 dkg Rama
4 db kockacukor
4 dkg élesztő
csipet só
story
Déditől örökölt recept, amikor eltértem tőle, nem sikerült a fánkom, így visszatértem hozzá.
alapanyagok
liszt,tej,tojás,margarin,cukor,élesztő,só,Rama
elkészítés
1 dl tejben áztatunk 4 kockacukrot, 4 dkg élesztőt.
Mély tálba öntjük a tojások sárgáját, a sót, és állandóan kevergetve 2 dl langyos tejet, 40 dkg lisztet, lassan hozzákeverjük a megkelt élesztőt. Ezt a tésztát fakanállal egészen simára dolgozzuk 20 perc alatt. A megolvasztott, de nem forró rámát öt részben hozzákeverjük. Azért nem egyszerre, mert így szebb lesz a fánk. A jól kidolgozott tésztát langyos helyre tesszük megkelni.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és kézzel 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. (Nem szabad sodrófával nyújtani a fánkot, mert akkor sütés közben összeesik.) Miután kiszaggatjuk letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.
Forró, bő olajban sütjük ki. Amikor a fánkot beletesszük az olajba lefedjük, és mikor az egyik oldala megsült megfordítjuk, és levesszük róla a fedőt. Így lesz szép szalagos.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!