Receptek: almatorta (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

almatorta

Nagyi receptje: Almatorta

Ha valami különleges édességet készítenél, ami nem is nehéz, de mégis rendkívüli, a mai receptajánlatunk tökéletes választás lesz számodra. Egy hagyományos sütiről van szó, amelyet a családban mi is nagy előszeretettel fogyasztunk! Talán neked is a kedvenced lesz!



Mi kell hozzá?

A masszához: 3 tojás, 150 gramm cukor, 250 gramm liszt, 15 evőkanál víz, egy csipet só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja és kicsavart leve, 2 tasak vaníliás cukor, 5 evőkanál olaj.

További hozzávalók: kb 1 kilogramm alma (amennyi belefér az általad kiszemelt tepsibe), egy kis kocka vaj, cukor, dióbél és fahéj.



Hogyan készítsd el?

- Az almákat hámozd meg, vágd őket négybe és távolítsd el a magházat. Ezután szeld fel kb 1 centiméternyi vastag szeletekre.

- A tepsit, amelyben sütni fogod a tortát (személy szerint én négyszögletűben szoktam, kb 20×30 centiméteresben), kend ki alaposan vajjal, majd béleld ki annyi cukorral, hogy minden kis zugba bőven jusson belőle – sütéskor ez karamellizálódik és finom mázat képez az almaszeleteken. A dióbelet vágd apró darabokra, és szórd azt is a tepsi aljára. Ha megvagy, rakosgasd tele az edény fenekét almaszeletekkel úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson, míg a tepsi majdnem megtelik. Ezt követően szórj rá ízlés szerint még cukrot és fahéjat.

- Láss hozzá a massza elkészítéséhez! Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától. A sárgákat keverd habosra a 15 deka cukorral, aztán add hozzá a vizet, az olajat, majd fokozatosan a lisztet, és keverd csomómentesre. Idő közben ne feledd el a szódabikarbónát, amelyet a citrom levével felfuttathatsz. A citrom reszelt héját, a csipet sót és a vaníliás cukrot se felejtsd ki. Egy könnyen önthető, de mégsem túl híg masszát kell kapnod, így ha szükséges, tégy még hozzá kevés vizet vagy lisztet.

- Ha ez sikerült, akkor verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd óvatosan keverd ezt hozzá a masszához. Végül öntsd rá az egészet az almarétegekre, és előmelegített sütőben, lassú lángon süsd kb 70 percig. Amikor kész ajánlott, hogy még melegen kiborítsd a tepsiből, így a süti nem ragad bele! Tálalhatod melegen és hidegen egyaránt. Díszítésként használj tejszínhabot! Jó étvágyat!

Látta 1104 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu