Receptek: Elefántkönnycsepp (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Elefántkönnycsepp

hozzávalók 6 főre
A tésztához :

6 db tojás
6 ek porcukor
4 ek liszt
1 ek sima kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A krémhez :

2 dl tej
1 egész tojás
2 ek liszt
14 dkg cukor
20 dkg Rama
1 cs vaníliás cukor
1 kk sima kakaó
2-2,5 db banán
tortabevonó



story
Többféleképpen ismerem, és próbáltam már ezt a süteményt, de nekem ez a változat ízlett a legjobban. Itt az oldalon is találkoztam a recepttel elefántkönycsepp néven.
MInt azt már korábban is említettem egy receptnél, hogy én a süteményeimet mindig elsősorban a családomon, majd a szomszédaimon próbálom ki. Ez a változat is nagyon ízlett nekik, az előttünk és az utánunk lakó szomszédasszony is elkészítette az ünnepekre. Az ő vendégkörükben is nagy siker volt!

ajánlat
Szeretettel ajánlom ezt a változatot is mindenkinek!

alapanyagok
tojás,liszt,cukor,kakaó,margarin,tej,banán,szódabikarbóna,vaníliás cukor,tortabevonó,Rama
kategóriák
magyar,olcsó receptek,alul-felül sütés,bármikor,fantáziasütik,közepes,mindig,ovo-lakto vega,átlagos,család kedvence receptek,60-120 perc,6 főre,desszert
egyéb elnevezések
csokis banánalagút, banánnal töltött kakaós rolád

elkészítés
A 6 tojássárgáját a 4 ek porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát
A 6 tojásfehérjét 2 ek porcukorral kemény habbá verjük.
Összekeverjük, kikent tepsibe simítjuk, sütjük. Konyharuhára borítjuk, még melegen feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet, az egész tojást, a 2 ek lisztet simára keverjük, megfőzzük.
A cukrot a margarinnal habosra keverjük.
Ha kihűlt a főzőtt krém, a kettőt összekeverjük, az így kapott krémet kettéosztjuk.
Egyik felébe egy csomag vaníliás cukrot, a másikba 1 kk kakaót keverünk.
A tésztát kisimítjuk, alulra a fehér, rá a barna krémet simítjuk.
Ráhelyezzük a szélére a banánokat, és feltekerjük.
Tetejét csokimázzal bevonjuk.
Lehűtés után szeleteljük, majd tálaljuk.

Látta 1289 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu