Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós béles
Hozzávalók a tésztához: 37 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 dkg cukor, 2 tojás,1, 1 dl tej, 2 dkg élesztő; a töltelékhez: 4 tojás, 24 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 3-4 evőkanál baracklekvár, porcukor a tetejére.
Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, és az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztben morzsoljuk a vajat, majd felfutott élesztőt. Ezután hozzáadjuk a tojást és a többi cukrot majd jól összedolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, úgy hogy az egyik része legyen valamivel nagyobb. A nagyobbik cipót vékonyra nyújtjuk és egy kivajazott közepes méretű tepsi aljára fektetjük. Megkenjük baracklekvárral. A töltelékhez a tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a diós töltelékbe, majd az egészet a tésztára öntjük. Kinyújtjuk a másik lapot és befedjük a diós tölteléket vele, majd megszurkáljuk villával a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. A sütemény tetejét porcukorral meghintjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!