Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
hozzávalók 6 főre
70 dkg liszt
4 dl langyos tej
4 dkg élesztő, amit 2 kk cukorral, kevés langyos tejjel felfuttatunk
2 tojás
2 ek porcukor
5 dkg vaj
1/2 dl rum
csipet só
1 narancs reszelt héja
story
Szalagos fánk készítését Anyukámtól tanultam. Azóta ötvöztem egy kis Horváth Ilona recepttel, de alapjában azt a fontos dolgot, amiben az ő receptje eltér a többitől meghagytam. A lényege, hogy a tojásfehérjét felverem habnak és azt is a tésztához adom. Ezért-e, vagy azért, hogy az olvasztott vajat apránként csurgatom bele - nem tudom, de nagyon finom, pihe könnyű fánk lesz belőle.
alapanyagok
liszt,tej,élesztő,cukor,tojás,vaj,rum,só,narancs
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a langyos tejjel, pici sóval, porcukorral, liszttel, narancshéjjal, rummal és a felfuttatott élesztővel összekeverjük, végül a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
Kb. 20 percig fakanállal dagasztjuk (lehet kenyérsütőben is dagasztatni), közben az olvasztott vajat belecsepegtetjük.
Ha már jó hólyagos, a tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. kétszeresére kelesztjük.
Előmelegített, lisztezett deszkán 2-3 cm vastagra szétlapogatjuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Még így is egy kicsit kelesztjük, majd jó bő, középforró olajban kisütjük. Először fedő alatt, megfordítás után már nem szükséges lefedni.
Vaníliás porcukorral jól meghintjük, baracklekvárral tálaljuk
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!