Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Métereskalács
Hozzávalók:
Tésztához:4 tojás, 25 dkg porcukor, 11 ek meleg víz , 7 ek olaj,1 csomag sütőpor, 25 dkg liszt, 2 ek kakaó , zsír, liszt a tepsi kikenéséhez .
Krémhez: 1 cs vaniliás pudingpor, 2 deci tej, 20 dkg porcukor, 20 dkg Ráma margarin, rum eszenc.
Csokimázhoz: 10 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál víz.
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd adunk hozzá 10 ek meleg vizet,7 ek olajat. A lisztet összekeverjük a a sütőporral,majd ezt hozzákeverjük a tojásokhoz . Kettéosztjuk. Az egyik felébe teszünk még egy ek vizet és a kakaót. Kizsírozott,kilisztezett kalácsformába öntjük őket, egyikbe a kakaós a másikba a fehér massza kerül. Mindkettőt megsütjük, ha kihűlt, felszeleteljük.
Krém: A vaniliás pudingport a tejjel állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve simára keverjük a porcukorral, ha kihűlt akkor az előre kikevert Rámával. Rummal vagy rum aromával ízesítjük.
A tésztalapok közé kenjük, váltakozva: egy kakaós lap, krém, egy fehér lap, krém stb.
Csokimáz: 12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg) és azonnal lehet a süteményre önteni.
Miután a csokimáz megszilárdult átlósan szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!