Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tavaszi gombapaprikás
Idényétel, mely idén extrákkal is kecsegtet: a változékony időjárás miatt olyan gombafajtákat is szedhetünk mostanság, melyek egyébként az őszi kínálatot gazdagítják. Kicsizsiga gombapaprikásába szegfűgomba, tövisalja, nyírihirip mellé fenyőalja és lilapereszke is került. Az összesen kilónyi vegyes gombát a szakács alaposan megtisztította, a szegfűgomba szárát eltávolította, hozzávetőleg egyforma, falatnyi méretre darabolta.
Érclábasba igen apróra vágott szalonnakockák kerületek, ezek kipirítása után jöhetett hozzá a két fej hagyma és 3 cikk fokhagyma apró kockákként. Mikor a hagyma üvegessé fonnyadt, piros paprikával szórta meg, majd hozzáadta a gombát. Nagyon kevés vizet kell alá tölteni, a gombák úgyis levet engednek magukból. Sózva, borsozva kell puhítani a paprikásalapot, vigyázva, hogy a gomba megkészüljön, de ne főjön nagyon puhára, enyhén roppanós maradjon. Rákerül a tejfölös habarás: egy deci tejfölt csapott evőkanál liszttel csomómentesre kevert, majd a gombához töltötte. Folyamatos keverés közben besűrűsödik az étel. Ekkor kerül bele a gombapaprikás lelke: nagyon sok petrezselyemzöld. Kicsizsiga állítja, ez hozza ki leginkább a vegyes gombapaprikás ízét, nem szabad fukarkodni vele, érdemes egy kisebb kötés zöldet rááldozni.
Tálalás előtt még egyszer ellenőrizni kell sósságát, ha szükséges, pótolni a borsmennyiséget, illetve ha a család savanykásan szereti, érdemes kis ecettel megbolondítani.
Puliszka
A fent leírt gombapaprikás mellé kitűnő köret a puliszka, melynek receptjét sokan szeretnék megkapni, lehetőleg dekára, decire. A tanácsadás azért ütközik nehézségbe, mert a kukoricaliszt ezerféle, más a vízfelvevő képessége, ráadásul ahány ember, annyiféleképpen szereti a puliszkát: ki keményebben, ki hígabban.
Ami viszont alapszabály, és nem érdemes szem elől téveszteni: legjobb üstben főzni. A forrásban lévő vízhez sót adunk, majd a kukoricalisztet egy zacskóba tesszük, melynek egyik sarkára egy kis lyukat vágunk. Ezen a résen csordogál majd a liszt állandó keverés mellett a lobogó vízbe, így nem csomósodik meg. Folytonos kavarás közben kell készre főzni, nagyanyáink szerint addig, amíg a puliszka elválik a keverőfától, fakanáltól és az üst falától.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!