Receptek: gombapaprikás puliszkával (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

gombapaprikás puliszkával

Tavaszi gombapaprikás

Idényétel, mely idén extrákkal is kecsegtet: a változékony időjárás miatt olyan gombafajtákat is szedhetünk mostanság, melyek egyébként az őszi kínálatot gazdagítják. Kicsizsiga gombapaprikásába szegfűgomba, tövisalja, nyírihirip mellé fenyőalja és lilapereszke is került. Az összesen kilónyi vegyes gombát a szakács alaposan megtisztította, a szegfűgomba szárát eltávolította, hozzávetőleg egyforma, falatnyi méretre darabolta.

Érclábasba igen apróra vágott szalonnakockák kerületek, ezek kipirítása után jöhetett hozzá a két fej hagyma és 3 cikk fokhagyma apró kockákként. Mikor a hagyma üvegessé fonnyadt, piros paprikával szórta meg, majd hozzáadta a gombát. Nagyon kevés vizet kell alá tölteni, a gombák úgyis levet engednek magukból. Sózva, borsozva kell puhítani a paprikásalapot, vigyázva, hogy a gomba megkészüljön, de ne főjön nagyon puhára, enyhén roppanós maradjon. Rákerül a tejfölös habarás: egy deci tejfölt csapott evőkanál liszttel csomómentesre kevert, majd a gombához töltötte. Folyamatos keverés közben besűrűsödik az étel. Ekkor kerül bele a gombapaprikás lelke: nagyon sok petrezselyemzöld. Kicsizsiga állítja, ez hozza ki leginkább a vegyes gombapaprikás ízét, nem szabad fukarkodni vele, érdemes egy kisebb kötés zöldet rááldozni.

Tálalás előtt még egyszer ellenőrizni kell sósságát, ha szükséges, pótolni a borsmennyiséget, illetve ha a család savanykásan szereti, érdemes kis ecettel megbolondítani.

Puliszka

A fent leírt gombapaprikás mellé kitűnő köret a puliszka, melynek receptjét sokan szeretnék megkapni, lehetőleg dekára, decire. A tanácsadás azért ütközik nehézségbe, mert a kukoricaliszt ezerféle, más a vízfelvevő képessége, ráadásul ahány ember, annyiféleképpen szereti a puliszkát: ki keményebben, ki hígabban.

Ami viszont alapszabály, és nem érdemes szem elől téveszteni: legjobb üstben főzni. A forrásban lévő vízhez sót adunk, majd a kukoricalisztet egy zacskóba tesszük, melynek egyik sarkára egy kis lyukat vágunk. Ezen a résen csordogál majd a liszt állandó keverés mellett a lobogó vízbe, így nem csomósodik meg. Folytonos kavarás közben kell készre főzni, nagyanyáink szerint addig, amíg a puliszka elválik a keverőfától, fakanáltól és az üst falától.

Látta 1106 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu