Receptek: Gesztenyés zebratorta (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gesztenyés zebratorta

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
8 púpozott evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor



Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral.
A tojások sárgáját a többi cukorral, a vízzel és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
Egy nagy, 30 x 38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elsimítjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kész, hosszában három egyelő részre vágjuk a tésztát, és még melegen feltekerjük a sütőpapírral vagy egy konyharuhával.
Így feltekerve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyét, majd a porcukrot is belekeverjük.
A kihűlt tésztacsíkokat egyenként megkenjük a krémmel, és függőlegesen állítva, középről indulva, csigavonalban, körkörösen feltekerjük.
Folytatjuk a második és a harmadik lappal a tekerést, míg végül tortaformát kapunk.
A maradék krémmel a sütemény tetejét és oldalát is bekenjük.
Díszíthetjük tejszínhabbal és gyümölccsel is.

gesztenyemassza

Látta 764 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu