Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
8 púpozott evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral.
A tojások sárgáját a többi cukorral, a vízzel és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
Egy nagy, 30 x 38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elsimítjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha kész, hosszában három egyelő részre vágjuk a tésztát, és még melegen feltekerjük a sütőpapírral vagy egy konyharuhával.
Így feltekerve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyét, majd a porcukrot is belekeverjük.
A kihűlt tésztacsíkokat egyenként megkenjük a krémmel, és függőlegesen állítva, középről indulva, csigavonalban, körkörösen feltekerjük.
Folytatjuk a második és a harmadik lappal a tekerést, míg végül tortaformát kapunk.
A maradék krémmel a sütemény tetejét és oldalát is bekenjük.
Díszíthetjük tejszínhabbal és gyümölccsel is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!