Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött lucskos
Hozzávalók: kb. 1 kg-os tömör káposztafej, egy adag rizses hústöltelék, 1 fej hagyma, 4-5 paradicsom, 1 kanál liszt, 2 kanál zsír, tejföl, só, bors, csombor, kapor, pirospaprika.
A hústöltelék készítése: 40 dkg vegyes (marha és disznó) darált hús, 10 dkg(4 evőkanál) rizs, a kis fej hagyma apróra vágva és olajon megdinsztelve, a kiskanál só, késhegynyi őrölt bors. Jól összekeverjük és összegyúrjuk.
Elkészítés: A káposztát mély edénybe helyezzük, torzsájával felfelé és leöntjük annyi lobogó vízzel, amennyi jól ellepi. Hagyjuk kihűlni, aztán leszűrjük, a torzsáját kivágjuk. A káposztáról leválasztunk annyi nagyobb levelet, amennyi a töltelékeknek szükséges, a többit laskára vágjuk. A leveleket megtöltjük a hússal. A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, belerakjuk a vagdalt káposztát, hozzáadunk sót, pirospaprikát, 1 kanál ecetet és néhány percig kavargatjuk, aztán a káposztát a fakanállal félrehúzzuk, közérakjuk a töltelékeket,egy darab füstölt húsos szalonát, betakarjuk vágott káposztával. Ráhintjük a kis kockákra vágott paradicsomot, a kaprot, csombort, kevés borsot. Feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi majdnem ellepi és csendes tűzön megfőzzük. Amikor kész, a lisztből a tejföllel habarást keverünk és besűrítjük, még egyszer felforraljuk. Tejföllel meglocsolva, zöldkaporral meghintve tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!