Receptek: Pacal meg pogacsa (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Pacal meg pogacsa

Pacalleves / Tepertyűs pogácsa
Pacalleves

Hozzávalók: 2 kg pacal, 1 közepes marhalábszár, 2 fej fokhagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál kisebb petrezslyem zöldestől, 2 liter erőleves, 3 dl tejföl, 2 tojássárga nyersen, 5 dkg zsír, 20 dkg paradicsompaprika, 0,5 dl tárkonyosecet.

Elkészítés: A pacalt megtisztítom, ahogy kell, s a lábszárral együtt felteszem főni. Miután megfő, leszűröm, a levet is megtartom. A pacalt, meg a lábszárról a husit 3 cm csíkokra vágom, mint a széleslaskát. Készítem az alaplét: A zsíron az apróra reszelt sárgarépát meg a petrezselymet megdinsztelem; Beleteszem a pacalt meg a husit, kissé összekeverem, majd felöntöm erőlevessel (ha nem elég, 1-2 deci főzőlét is teszek bele, vagy csak vizet, lényeg, hogy tartalmasan sűrű legyen, de a kanál ne álljon meg benne. Fél fej fokhagymát sóban megtörök, s beleteszem. 20 percet főzöm, közben a tojássárgákat a tejföllel elkeverem, hozzáadva kevés levest. Az egészet a tűzrol levéve, folytonos kavarás közt hozzáadom a leveshez. Beleteszem a felkockázot paradicsompaprikát, meg ízlés szerint az ecetet. A tetejére, mikor kész, mehet az apróra vágott zöldpetrezselyem. Tálaláskor fokhagymakrémet kinálok mellé, meg tejfölt és az elmaradhatatlan csípőspaprikát. Fokhagymakrém: A megmaradt fokhagymát áttöröm, kevés olajjal, sóval és ásványvízzel habosra kavarom, lehet bolondítani kevés citromlével.

Tepertyűs pogácsa

Hozzávalók: 70 dkg rétesliszt, 30 dkg tepertyű, 5 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 db tojássárgája, 1 dl száraz fehérbor, 1,5 dl tej, őrölt bors, só.

Elkészítés: A tepertyüt ledaráljuk, és a zsírral, sóval, őrölt borssal és kevés liszttel összedolgozva hűtőbe tesszük felhasználásig. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne kb. 2 deka lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük. A megmaradt lisztbol, ha a kovász duplájára növekedett a tojássárgájával, a borral és sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk. Kelesztjük, a kinyújtott tésztát megkenjük a tepertyűs masszával. Aztán fentről lehajtuk a tésztát (felezzük), megkenjük, majd balról jobbra újra hajtuk, megint megkenjük. Pihentetjük kb. 20 percet, aztán megint nyújtjuk. Összesen négyszer. Az utolsó pihentetés után 2,5 cm vastagra nyújtjuk, tetejét 2 mm mélyen bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük a felvert tojással, tepsibe tesszük, utókelesztjük. Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Látta 693 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu