Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Főétel
Kolbászos karaj zöldségben sütve
Hozzávalók: 70 dkg kicsontozott karaj, 1 szál gyulai v. csabai kolbász, 3-4 sárgarépa, 20 dkg zöldbab, 1 kis szál póréhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl paradicsomlé, 3 dl olaszrizling, 5 dkg zsír, só, bors
Elkészítés: A húst éles, keskeny, hosszú pengéju késsel szúrd fel hosszában. A vágatba elfordítva is dugd be a pengét, és úgy is szúrd fel, majd a megmosott kolbászt dugd bele. Ha ez megvan, spékeld meg fokhagymaszeletekkel, sózd meg vastagon, és pihentesd 10-20 percig. Közben tisztítsd meg és vágd fel a répát durva karikákra, a zöldbabot 2-3 cm hosszúra, a póréhagymát félcentis karikákra. Ezután a húst forró zsírban minden oldaláról enyhén pirosra kapasd meg, majd egy cserépedénybe (pataki tál, römertopf) szórd bele a zöldséget, sózd meg, öntsd le a paradicsomlével és a hús zsírjával, keverd össze és ágyazd bele a húst. Önts alá egy deci bort (a többi a szakács jutalma), fedd le és hideg sütobe téve, 200 fokra állítva a homérsékletet, süsd 2 óra hosszat. Ha már puha a husi, pihentesd fél órát, aztán szeleteld és tálald. Krumplipürével, esetleg párolt rizzsel körítsd, a hússzelet(ek) tetejére halmozz a zöldségekbol. Céklasaláta vagy savanyú dinnye kiválóan illik hozzá.
Desszert
Túrós-szilvás süti
Hozzávalók: A tésztához: 1,25 dl tej, 6 dkg porcukor, 3 dkg éleszto, 30 dkg finomliszt, 1 tojás, 8 dkg vaj, A töltelékhez: 1 kg magraváló szilva, 15-20 dkg fahéjas porcukor, 8 babapiskóta, A krémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 2 dl tejföl, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás a kenéshez, fahéjjal kevert porcukor a szóráshoz
Elkészítés: A tésztához egy kávéskanál porcukorral langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és lefedve félretesszük. Ha megkelt, tálban összekeverjük a liszttel, porcukorral és a felvert tojással. Hozzáadjuk a vajat, majd kézzel jól összegyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Lefedve, 20 perc alatt kb. kétszeresére kelesztjük. Közben megmossuk, szárazra töröljük a szilvát és kimagozzuk. A babapiskótákat finom morzsává törjük. A krémhez villával összekeverjük a hozzávalókat. A végén tesszük bele finoman adagolva a pudingport. A sütőt előmelegítjük, egy mélyebb tepsit kikenünk vajjal, finoman megszórjuk liszttel. A kétszeres tepsi méretűre kinyújtott tészta egyik felét a tepsibe tesszük, megszórjuk a babapiskótamorzsával, és megrakjuk a szorosan egymás mellé fektetett fél szilvákkal, melyekbe fahéjas porcukrot teszünk. Rákenjük a túrókrémet, egyenletesen elsimítjuk, majd rátesszük a másik tésztalapot. Megkenjük a felvert tojással, vastag hústűvel megszurkáljuk, majd közepesen meleg sütőben kb. egy órát sütjük, míg szépen megbarnul a teteje. Langyos melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral, majd, ha teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT !
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!