Receptek: Hidegkaja ünnepi svédasztalra (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Hidegkaja ünnepi svédasztalra

Ünnepi svédasztalra
Májkrémmel töltött tojás

Hozzávalók: 6 tojás, 5 dkg (kacsa) kenőmájas, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyemzöld, 2-3 db piros retek.
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, a héját leszedjük, kettévágjuk. A sárgáját kiemeljük, villával összetörjük, majd a tejföllel meg a mustárral simára keverjük. Hozzáadjuk a kenőmájast, sóval, őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A jól kikevert májas tölteléket a fél tojásfehérjék üregébe
halmozzuk, tetejét retekkarikákkal díszítjük és a megtöltött tojásokat franciasalátára ültetjük. Hűtve kínáljuk.

Sonkás sajttekercs

Hozzávalók: 40 dkg trappista sajt, 3 dkg vaj, 10 dkg krémsajt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál mustár, 15 dkg főtt füstölt tarja, só, őrölt bors, fél csokor petrezselyem.
Elkészítés: A vajat a krémsajttal és a mustárral simára keverjük. A füstölt tarját ledaráljuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez keverjük. Ízesítjük sóval, borssal. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig melegítjük, míg formálhatóan puha lesz. Nem kell forralni, forrásközeli hőfok pompásan megteszi. Fontos, hogy a sajt belül is puha legyen, különben nem tudjuk nyújtani. Ha kívülbelül puha, óvatosan leszűrjük, deszkára vagy nedves ruhára kiborítjuk és sodrófával fél cm vékony lappá nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és szorosan fölcsavarjuk, formáljuk. Behűtjük, majd hidegen fölszeletelve tesszük tálra.

Tormás sonkatekercs

Hozzávalók: 6 szép szelet gépsonka, 6 evőkanál frissen reszelt torma, 1 tk mustár, 1 ek majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk citromlé, 1 tk zselatin, 1/2 tk pizzakrém, 1/2 tk piros arany, 1/2 tk őrölt gyömbér, bors, só, porcukor, ételízesítő
Elkészítés: A tormát lereszelem, félreteszem. Egy-két evőkanálnyi vízben csomómentesre kikeverem a zselatint, és
folyamatos kevergetés mellett majdnem forrásig hevítem, de vigyázok, nehogy felforrjon. Ekkor hozzákeverem a mustárt, tejfölt, majonézt, citromlét, pizzakrémet, piros aranyat, gyömbért, megborsozom vékonyan, csipetnyi porcukrot adok hozzá, és belekeverem a tormát. A masszát a kiterített sonkaszeleteken egyenletesen elosztom, ügyelve arra, hogy a díszítéshez maradjon egy kevés a töltelékből. Ezután lazán feltekerem a szeleteket, és franciasalátával kibélelt tálra teszem. A sonkatekercsek tetejére biggyesztek egy-egy pöttyöt a töltelékből, esetleg még a pötty tetejére nyomok egy icipici piros aranyat. Tálalásig fóliával letakarva hűtőben tartom. Ha több zselatint készítesz, vékonyan leöntheted a tekercseket, a zselatinbevonattól nehezebben esik szét tálaláskor, és szép csillogó is lesz.

Füstölt sonka

Hozzávalók: 1 füstölt sonka, 4-5 cikk fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma.
Elkészítés: Az égvilágon mindenki meg tud főzni egy füstölt sonkát.
Forrás:recept@erdély.ma

Látta 1297 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu