Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Zakuszka bográcsban
Ha jó az idő, jobban meg lehet főzni bográcsban a zakuszkát, mert közben puffog és kiszökik a lábasból, meg az íze is finomabb fatűzeléssel.
Hozzávalók: 2 kg gogos vagyis paradicsompaprika, 2 kg piros kápia paprika, 1 kg zöldpaprika, 1 kg hagyma, 1 liter zsenge bivalypaszuly, 6 kg lesütött, megpucolt vineta, 3/4 liter olaj, 1 liter házilag készített paradicsomlé, 9 kiskanál só, bors, babérlevél, majoranna, oregánó és bazsalikom.
Elkészítés: A hagymát és a paprikákat megtisztítjuk és ledaráljuk. A paszulyt megfőzzük, leszűrjük, szintén ledaráljuk. A sült vinetát mixerrel apróra keverjük.
Az olajat bográcsban felhevítjük, a hagymát benne üvegesre dinszteljük lassú tüzön. Hozzaadjuk a paprikaörleményt, a paradicsomlevet és a fűszereket. Közben kevergetjük és 3 órát főzzük lassú tüzön. Hozzaadjuk a zsenge főtt paszulyt és a vinetát. Még egy órát főzzük, puffogtatjuk. Az üvegeket kimossuk. A kész zakuszkát üvegekbe töltjük, mindenik üveg tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és lezárjuk csavaros tetővel. Vizben letakarva az üvegeket kidunsztoljuk. Így télire is el lehet tenni, már, ha addig meg nem esszük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!