Receptek: ERDÉLYI KONYHA (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

ERDÉLYI KONYHA

A kettõs ünnep hava

Angyalszárnyon közeledik, s hamarosan bekopog-
tat minden kicsiny házba a karácsony. Meggyúlnak
a szeretet gyertyái, s szinte minden ember kissé
megváltozik ilyenkor, ebben az ünnep elõtti vára-
kozásban. A karácsony önmagában is ajándék, i-
lyenkor mintha átalakulna a világ, felelevenednek
gyerekkori emlékeink, a betlehemes játék, a kará-
csonyfa varázsa, az angyalvárás csodás érzése, a
szépen megterített asztal. De eszünkbe jutnak é-
desanyáink, nagymamáink mesés illatú süteményei,
igazi, eredeti, erre az alkalomra tartogatott ételei
is. Az ünnep egyedi, bensõséges hangulatát csak
fokozza, amikor a család körbeüli az asztalt, és a fi-
nomabbnál finomabb falatok mellett örömteli per-
ceket tölt el nyugalomban és békességben. Hisz a
karácsony ugyanakkor a remény ünnepe is, amikor
a család apraja-nagyja, rokonok, de még a közeli
barátok is megtisztult lélekkel, szinte gyerekes vá-
gyakozással áhítják a csodát. Erre pedig idejében fel
kell készülni, hogy az ünnepvárás, sõt maga a kará-
csony ne ideges kapkodással, értelmetlen zsörtölõ-
déssel teljen el. Minden okos háziasszony tudja,
hogy érdemes mihamarabb nekikezdeni a sütésnek-fõzésnek. Sõt ha jó idejében tervezünk, néhány finom aprósüteményt, igazi csábító gasztroajándékot is készíthetünk, díszes dobozokba zárva, hogy karácsony napján szeretteinknek ajándékozhassuk.
Rohanó világunkban ettõl az ünneptõl mindenki azt várja, hogy néhány napig a szeretet és a békesség szigetén köthessen ki. Ehhez próbálunk mi is, a szerkesztõség tagjai szerény eszközeinkkel hozzájárulni, hogy a karácsonyt szebbé és tartalmasabbá tegyük. S ha már az ajándékozás havában vagyunk, plusz 8 oldallal lepjük meg Önöket. Decemberi lapszámunkat úgy állítottuk össze, hogy minden az ünneprõl, a karácsonyi asztal változatosságáról és gazdagságáról szóljon. De nem feledkeztünk meg az ilyenkor szokásos böjti idõszakról sem. Az egyre ritkábbá váló disznóvágások fényét is igyekeztük felvillantani néhány eredeti tippel, ötlettel. De elvezetjük olvasóinkat a hagyományos erdélyi falu ízvilágába is, amikor a háziasszonyok az ünnepek elõtt szinte versengve fitogtatták fõzõtudományukat. Záróakkordként az óév méltó búcsúztatásáról gondoskodtunk, az ennek megfelelõ ételekkel, italokkal egyaránt. Úgy válogattuk össze receptjeinket, hogy a könnyű ételektõl kezdve, a gyorsan elkészűlõ, akár a pénztárcát kímélõ ételeken át, egészen az idõigényesebb, különlegesebb receptekig mindenki találhasson magának kedvére való ünnepi fogást. Mindemellett fontosnak tartjuk hangsúlyozni: az ünnepi menü összeállításánál nem a mennyiség, hanem a minõség a fõ szempont.
Egy küzdelmes, de eredményekben gazdag év végén az Erdélyi Konyha csapata nevében kívánom, hogy a karácsonykor a lelkünkbe költözött fény, a szeretet lángja sohase aludjon ki. Legyen szeretetteljes az ünnep, ízekben és élményekben gazdag az új esztendõ!
György Ottilia – Csíkszered

Látta 867 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu