Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
régi receptek nyomában: hamis túrógombóc
Megsavanyodott a tej? Sebaj! Nagyanyáink erre is tudtak egy megoldást, mint oly sokminden másra. Odatették aludttejnek, és a végén gombócot csináltak belőle. Hogy hogyan? Hát így:
Fél liter aludttejhez (savanyú tejhez) 8 kanál grízt, 1 egész tojást és kevéske sót adunk. Az egészet addig kell főzni, amíg megsűrüsödik (állandó keverés mellett!). Egy másik serpenyőben olajon zsemlemorzsát pergelünk, ebbe kanállal beleteszünk a masszából, és igény szerint megsütjük, illetve megforgatjuk a zsemlemorzsás olajon. Evés előtt porcukorral be lehet szórni.
A recept 1969-ben lett lejegyezve, és most, 41 évvel később felelevenítve. Az eredmény magáért beszélt, annyit változtattam csak, hogy nem tettem bele sót, és picivel több grízt tettem bele, illetve 2 kanállal szaggattam gombóc formájúra. Meg sem mondta volna senki, hogy ez nem igazi túróból van.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!