Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A zserbó mellett kókusz kocka van.
Hozzávalók nagy tepsihez: 60 dkg liszt, 18 dkg vaj, vagy 20 dkg margarin, 3 dkg élesztő, bő fél csészényi tej, késhegynyi szódabikarbóna, 4 evőkanál cukor, pici só; a töltelékhez: 40-50 dkg darált dió, ízlés szerinti mennyiségű cukor, 10 dkg vaj, 5 kanál méz, , citromhéj vagy vanília, finom híg lekvár; a csokoládémázhoz: 7 evőkanál cukor, 4 kanál kakaó, 4 kanál erős feketekávé, 5-10 dkg vaj.
A tésztához a lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, majd a cukorral, szódabikarbónával, a
tejben felfuttatott élesztővel puha, ruganyos tésztát gyúrunk.
Ezután három egyenlő cipóra osztjuk, majd az első lapot vékonyra nyújtva egy nagy tepsi aljába tesszük. Megkenjük finom savanykás ízzel - legjobb a ribizlikocsonya, baracklekvár, vagy málnakocsonya. Utóbb málnakocsonyával kentem meg, de fűszeres szőlőlekvárral is nagyszerű. Az ízre egyenletesen rászórjuk a cukorral és citromhéjjal kevert darált dió felét, közben összeforraljuk a mézet a vajjal és ennek a keveréknek a felével meglocsoljuk a diót. Ezután kinyújtjuk a második lapot is, ráfektetjük a diós töltelékre, ismét megkenjük ízzel és megszórjuk a maradék diós töltelékkel illetve meglocsoljuk a mézes-vajas eleggyel. Kinyújtjuk a harmadik lapot is, ráterítjük a töltelékre, széleit kissé lenyomkodjuk, majd tiszta konyharuhával letakarva egy órát langyos helyen pihentetjük. Ezután a tésztát megszurkáljuk villával és előmelegített sütőbe téve készre sütjük. Akkor kész a zserbó, ha tészta elválik a tepsi oldalától és kézzel ütögetve a tetejét tompa hangot ad. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki! Ha kész óvatosan deszkára borítjuk és miután kihűlt bevonjuk mázzal. Ehhez a kakaót, a cukrot és feketekávét simára kavarjuk, majd lassú tűzön addig forraljuk, míg pöfékelve forr. Ekkor levesszük a tűzről és elkavarjuk benne a vajat. A tetejét megszórhatjuk cukorgyönggyel, akkor még parádésabb lesz. Miután bevontuk mázzal a zserbót néhány órát várni kell, mert lassan dermed rá a máz. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!