Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Káposztasavanyítás télire
Október közepén már be lehet szerezni a vékonyhéjú szárhegyi káposztát és házilag besarvalni, mert nagyon egészséges, sok benne a C vitamin. Így karácsonyra megérik, átlátszók lesznek a káposztalapik és finom ízük lesz a természetes erjedés után.
Hozzávalók: Egy kisebb műanyag hordóhoz-kb.60 literes: 16-20 kisebb fej káposzta, jódozatlan durva só, száraz kapor és csombor, 3-4 szál friss torma, 1 birsalma.
Elkészítése: A hordó aljára rakjuk a kaprot és a csombort, valamint a fele tormát, birsalmát. A káposztafejek torzsáját kivágjuk és megtöltjük sóval. Berakjuk a hordóba a fejeket torzsával felfele, Ha megtelt a hordó, egy napig hagyjuk lezárva majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére még rátesszük a maradék tormát, 2 tiszta faléccel és egy tiszta kővel lenyomatjuk a káposztákat, hogy ne érjenek ki a sós vízből. Utána sózhatjuk a levet még 2 marékkal.
Időnként meg kell keverni a levet a hordóban. Ha kisebb a hordó, akkor döntögetjük. Ha nagy a hordó lehúzzuk a levet és visszatöltjük egy slaggal.
Körülbelül három hétig tart az erjedés, de karácsonyig biztosan megérnek a káposzták. Utána főzhetünk belőle töltött káposztát, székelykáposztát vagy felvágjuk és sültekhez savanyúságként tálalhatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!