Receptek: Csipkelekvar21_kicsi (kép)

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csipkelekvar21_kicsi

Csipkelekvár készítése - részletes receptleírás:
FONTOS! - A tippekkel, tanácsokkal kibővített receptleírást, valamint a képeket nagyobb méretben a kép galériában tekintheti meg! Itt találja a nyomtatható változatot és a szerkeszthető bevásárló listát.

Hozzávalók egy egységre: 1½ kg nyers csipkebogyó, ½ kg barnacukor, 3 - 4 édeskés alma, tisztított csapvíz.

1* Gyönyörű, pirosan pompázó "zsákmányát" tegye egy kerámiatálba és kétszer - háromszor alaposan mossa át.

2* Most bizony babra munka következik, mert a bogyók mindkét végéről el kell távolítania a szárát és a csumáját is. A megtisztított csipkebokor termést tegye egy megfelelő nagyságú edénybe.
Tipp: Ezt a műveletet akár egy olló segítségével is elvégezheti.


3* Engedjen rá annyi tiszta csapvizet, hogy kétujjnyira ellepje és lefedve lassú tűzön kezdje puhára főzni. Hámozzon meg és kockázzon fel három közepes méretű almát és adja hozzá a lassan bugyogó csipkéhez.

Ne felejtse el olykor - olykor megkeverni, így elkerülhető a lekvár leégése. Amikor puhára főttek a csipkebogyók egy botmixer segítségével pépesítse..
Tipp: Egy húsdaráló is megteszi, ha nincs kéznél botmixer vagy kézimixer.

4* A kapott pépet egy passzírozó segítségével szabadíthatja meg a sok - sok apró magocskától. Ez a folyamat is eltart egy ideig és erre vigyáznia kell, mert egyetlen magocska sem kerülhet a további főzést igénylő péphez.

Az egyes passzírozások alatt keletkező magokat gyűjtse egy külön edénybe és a legvégén egy pici víz hozzáadásával még egyszer jó alaposan passzírozza le a magokról a bogyó húsát. Az így kapott picit hígabb levet öntse hozzá a passzírozáskor kapott sűrű gyümölcshúshoz.

5* Most a kapott sűrű pépet mérje le mert aszerint kell majd hozzáadnia a barnacukrot 1 : ½ arányban. Tegye a tűzhelyre a csipkebogyó pépet és gyakori kevergetés mellet forralja fel. Amikor elkezd lassan bugyogni adja hozzá a barnacukrot.

Egy kiló péphez fél kiló barnacukrot kell tennie. Kevergetve lassan addig főzze amíg a cukor teljesen elolvad és a csipkelekvár be nem sűrűsödik.

6* A lekvár főzése alatt bőven marad ideje arra, hogy előkészítse az üvegeket - alaposan elmossa a tetőkkel együtt.. A siker alapfeltétele a tisztaság. Betöltés előtt az üvegeket folyó tiszta csapvíz alatt mindig öblítse alaposan át, hogy a mosószermaradványokat teljesen eltávolítsa. A fedőket ajánlatos néhány percig rotyogó vízben kifőzni.

Töltse tele az üvegcséket és jó szorosan zárja le a tetőket. Néhány percre még forrón fordítsa fejre a megtöltött üvegeket így az esetleges rossz tömítést jól elzárja. Ruhák, törülközők közé bugyolálva száraz dunsztban hagyja lassacskán teljesen kihűlni.


Sok sikert, csábító illatokat - sajnos a világháló ezt még nem tudja átadni és naponta több alkalommal ismétlődő családösszetartó közös étkezéseket kívánok Önnek és azoknak akik az Ön asztalához ülnek.

Látta 1018 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu