Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csipkelekvár készítése - részletes receptleírás:
FONTOS! - A tippekkel, tanácsokkal kibővített receptleírást, valamint a képeket nagyobb méretben a kép galériában tekintheti meg! Itt találja a nyomtatható változatot és a szerkeszthető bevásárló listát.
Hozzávalók egy egységre: 1½ kg nyers csipkebogyó, ½ kg barnacukor, 3 - 4 édeskés alma, tisztított csapvíz.
1* Gyönyörű, pirosan pompázó "zsákmányát" tegye egy kerámiatálba és kétszer - háromszor alaposan mossa át.
2* Most bizony babra munka következik, mert a bogyók mindkét végéről el kell távolítania a szárát és a csumáját is. A megtisztított csipkebokor termést tegye egy megfelelő nagyságú edénybe.
Tipp: Ezt a műveletet akár egy olló segítségével is elvégezheti.
3* Engedjen rá annyi tiszta csapvizet, hogy kétujjnyira ellepje és lefedve lassú tűzön kezdje puhára főzni. Hámozzon meg és kockázzon fel három közepes méretű almát és adja hozzá a lassan bugyogó csipkéhez.
Ne felejtse el olykor - olykor megkeverni, így elkerülhető a lekvár leégése. Amikor puhára főttek a csipkebogyók egy botmixer segítségével pépesítse..
Tipp: Egy húsdaráló is megteszi, ha nincs kéznél botmixer vagy kézimixer.
4* A kapott pépet egy passzírozó segítségével szabadíthatja meg a sok - sok apró magocskától. Ez a folyamat is eltart egy ideig és erre vigyáznia kell, mert egyetlen magocska sem kerülhet a további főzést igénylő péphez.
Az egyes passzírozások alatt keletkező magokat gyűjtse egy külön edénybe és a legvégén egy pici víz hozzáadásával még egyszer jó alaposan passzírozza le a magokról a bogyó húsát. Az így kapott picit hígabb levet öntse hozzá a passzírozáskor kapott sűrű gyümölcshúshoz.
5* Most a kapott sűrű pépet mérje le mert aszerint kell majd hozzáadnia a barnacukrot 1 : ½ arányban. Tegye a tűzhelyre a csipkebogyó pépet és gyakori kevergetés mellet forralja fel. Amikor elkezd lassan bugyogni adja hozzá a barnacukrot.
Egy kiló péphez fél kiló barnacukrot kell tennie. Kevergetve lassan addig főzze amíg a cukor teljesen elolvad és a csipkelekvár be nem sűrűsödik.
6* A lekvár főzése alatt bőven marad ideje arra, hogy előkészítse az üvegeket - alaposan elmossa a tetőkkel együtt.. A siker alapfeltétele a tisztaság. Betöltés előtt az üvegeket folyó tiszta csapvíz alatt mindig öblítse alaposan át, hogy a mosószermaradványokat teljesen eltávolítsa. A fedőket ajánlatos néhány percig rotyogó vízben kifőzni.
Töltse tele az üvegcséket és jó szorosan zárja le a tetőket. Néhány percre még forrón fordítsa fejre a megtöltött üvegeket így az esetleges rossz tömítést jól elzárja. Ruhák, törülközők közé bugyolálva száraz dunsztban hagyja lassacskán teljesen kihűlni.
Sok sikert, csábító illatokat - sajnos a világháló ezt még nem tudja átadni és naponta több alkalommal ismétlődő családösszetartó közös étkezéseket kívánok Önnek és azoknak akik az Ön asztalához ülnek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!