Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Karácsonyi rumgolyó
Hozzávalók:
* 1 kg mazsola
* 1 kg csoki
* 10 dkg porcukor
* 50 dkg kókuszreszelék
* 3 dl rum
* 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még
teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél
tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot.
Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni.
Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz
fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a
3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt.
Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket
kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírkába
teszünk.
Raffaello golyók
Hozzávalók:
* kb. 45 darabhoz:
* 16 dkg sovány tejpor
* 60 ml víz
* 10 dkg olvasztott vaj
* 9 dkg porcukor
* 8 dkg kókuszreszelék
* kb. 45 szem hántolt, pirított mandulaszem
* A forgatáshozhoz:
* kókuszreszelék
Elkészítés:
A vizet és a cukrot feltesszük főni. Közben egy tálban
összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. Mikor forr a víz, levesszük
a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes
tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a
masszát, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, golyókat formázunk a masszából, melybe hántolt,
pörkölt mandulaszemeket teszünk. Végül a golyókat kókuszreszelékbe
forgatjuk, és már kínálhatjuk is.
Csokis-meggyes kekszgolyók
Hozzávalók:
* A golyókhoz:
* 50 dkg darált keksz
* 10 dkg vaj
* 3 evőkanál kakaó
* 20 dkg porcukor
* 1 evőkanál rumaroma
* 1 meggybefőtt
* A csokibevonathoz:
* 20-30 dkg ét tortabevonó
* 8-10 dkg vaj
* rács, amin a golyókat lecsepegtetjük (én barkácsáruházakban
kapható, horganyzott fém festéklehúzó rácsot használtam e célra)
Elkészítés:
A darált kekszet elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a
szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből
annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. A masszát alaposan
összedolgozzuk. A meggyet lecsepegtetjük, majd 3-4 darabra vágjuk. A
masszából kis golyónyi mennyiséget fogunk (1,5-2 cm átmérőjű), majd
ujjunkkal lyukat nyomunk bele, amibe 1 meggydarabot teszünk, majd a
lyukat visszazárjuk, golyó formájúra nyomkodjuk.
A csokibevonathoz a tortabevonót lábosba tördeljük, és forró gőz
fölé tesszük. Eközben egy másik lábosban a vajat megolvasztjuk, és
alacsony lángon addig sütjük, amíg serceg - ezzel kisütjük a benne lévő
felesleges vizet. Amikor már enyhül a sercegés, levesszük a tűzről,
nehogy megégjen. Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy
közepesen sűrű, de inkább folyós masszát kapjunk. A rácsokat, amire a
kész golyókat tesszük, egy tepsi fölé tesszük, hogy a lecsepegett csokit
felfogja, majd egy villával a masszába mártjuk a golyókat, és a rácson
hagyjuk 10-15 percet, hogy megszilárduljon a csoki.
Ha a máz megkötött, a rács alja felől egyenként felnyomjuk a
golyókat -ugyanis ha simán csak fentről próbáljuk meg leszedni őket,
könnyen ott maradhat a rácsban a golyók alja.
Túrós hókifli
Hozzávalók:
* 25 dkg sütőmargarin
* 25 dkg túró
* pici só
* 25 dkg cukor
* 25 dkg liszt
* Valamint:
* vaníliás porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem.
Lisztezett deszkán kinyújtom, kis kifliket formázok belőle. Sütőpapírral
bélelt tepsibe sorba teszem őket. 180 fokon 8-10 perc alatt készre
sütöm. Miután kivettem a sütőből, azonnal vaníliás porcukorban
megforgatom
Diós golyó meglepetéssel
Hozzávalók:
* 10 dkg sütőmargarin
* 30 dkg darált dió
* 10 dkg darált háztartási keksz
* 10 dkg porcukor
* 1 evőkanál reszelt csokoládé
* 2 evőkanál tej
* 1 tojás
* 1 kávéskanál fahéj
* 1 kávéskanál reszelt citromhéj
* 25 dkg rumos meggy vagy mazsola
Elkészítés:
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a
tojássárgáját, a darált diót és a tejet, majd beleforgatjuk a habbá vert
tojásfehérjét. Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük, majd összedolgozzuk a
keksszel és a csokoládéval.
Kis gömböket készítünk, közepébe meggyet vagy mazsolát teszünk, majd cukorba hempergetve vagy csokoládéba mártva tálaljuk.
Mákos golyó
Hozzávalók:
* 1 csomag vaníliás cukor
* 48 dkg sütőmargarin
* 20 dkg porcukor
* 2 tojás
* 2 narancs héja
* 60 dkg liszt
* 20 dkg mák
* lekvár
Elkészítés:
1. Összekeverem a margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral, a tojással és a narancshéjjal.
2. Egy másik tálban összekeverem a lisztet a mákkal, majd a
vajas masszához adom. Összegyúrom. 1 órára a hűtőbe teszem pihentetni.
3. Dió nagyságú golyókat formálok, és a közepébe egy fakanál végével lyukat készítek. A lyukakat megtöltöm lekvárral.
4. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a golyókat, és előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
JÓ ÉTVÁGYAT !
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!