Receptek: KÖNNYEN ELKÉSZITHETŐ ADVENTI SÜTEMÉNYEK

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 126 fő
  • Képek - 78 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db

Üdvözlettel,

SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 






Karácsonyi rumgolyó

Hozzávalók:

* 1 kg mazsola
* 1 kg csoki
* 10 dkg porcukor
* 50 dkg kókuszreszelék
* 3 dl rum
* 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot.
Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni.

Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt.

Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírkába teszünk.


Raffaello golyók

Hozzávalók:

* kb. 45 darabhoz:
* 16 dkg sovány tejpor
* 60 ml víz
* 10 dkg olvasztott vaj
* 9 dkg porcukor
* 8 dkg kókuszreszelék
* kb. 45 szem hántolt, pirított mandulaszem
* A forgatáshozhoz:
* kókuszreszelék

Elkészítés:

A vizet és a cukrot feltesszük főni. Közben egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. Mikor forr a víz, levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, golyókat formázunk a masszából, melybe hántolt, pörkölt mandulaszemeket teszünk. Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk, és már kínálhatjuk is.



Csokis-meggyes kekszgolyók

Hozzávalók:

* A golyókhoz:
* 50 dkg darált keksz
* 10 dkg vaj
* 3 evőkanál kakaó
* 20 dkg porcukor
* 1 evőkanál rumaroma
* 1 meggybefőtt
* A csokibevonathoz:
* 20-30 dkg ét tortabevonó
* 8-10 dkg vaj
* rács, amin a golyókat lecsepegtetjük (én barkácsáruházakban kapható, horganyzott fém festéklehúzó rácsot használtam e célra)

Elkészítés:

A darált kekszet elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. A masszát alaposan összedolgozzuk. A meggyet lecsepegtetjük, majd 3-4 darabra vágjuk. A masszából kis golyónyi mennyiséget fogunk (1,5-2 cm átmérőjű), majd ujjunkkal lyukat nyomunk bele, amibe 1 meggydarabot teszünk, majd a lyukat visszazárjuk, golyó formájúra nyomkodjuk.

A csokibevonathoz a tortabevonót lábosba tördeljük, és forró gőz fölé tesszük. Eközben egy másik lábosban a vajat megolvasztjuk, és alacsony lángon addig sütjük, amíg serceg - ezzel kisütjük a benne lévő felesleges vizet. Amikor már enyhül a sercegés, levesszük a tűzről, nehogy megégjen. Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy közepesen sűrű, de inkább folyós masszát kapjunk. A rácsokat, amire a kész golyókat tesszük, egy tepsi fölé tesszük, hogy a lecsepegett csokit felfogja, majd egy villával a masszába mártjuk a golyókat, és a rácson hagyjuk 10-15 percet, hogy megszilárduljon a csoki.

Ha a máz megkötött, a rács alja felől egyenként felnyomjuk a golyókat -ugyanis ha simán csak fentről próbáljuk meg leszedni őket, könnyen ott maradhat a rácsban a golyók alja.



Túrós hókifli

Hozzávalók:

* 25 dkg sütőmargarin
* 25 dkg túró
* pici só
* 25 dkg cukor
* 25 dkg liszt
* Valamint:
* vaníliás porcukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán kinyújtom, kis kifliket formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorba teszem őket. 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütöm. Miután kivettem a sütőből, azonnal vaníliás porcukorban megforgatom



Diós golyó meglepetéssel

Hozzávalók:

* 10 dkg sütőmargarin
* 30 dkg darált dió
* 10 dkg darált háztartási keksz
* 10 dkg porcukor
* 1 evőkanál reszelt csokoládé
* 2 evőkanál tej
* 1 tojás
* 1 kávéskanál fahéj
* 1 kávéskanál reszelt citromhéj
* 25 dkg rumos meggy vagy mazsola

Elkészítés:

A margarint kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a darált diót és a tejet, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük, majd összedolgozzuk a keksszel és a csokoládéval.

Kis gömböket készítünk, közepébe meggyet vagy mazsolát teszünk, majd cukorba hempergetve vagy csokoládéba mártva tálaljuk.



Mákos golyó

Hozzávalók:

* 1 csomag vaníliás cukor
* 48 dkg sütőmargarin
* 20 dkg porcukor
* 2 tojás
* 2 narancs héja
* 60 dkg liszt
* 20 dkg mák
* lekvár

Elkészítés:

1. Összekeverem a margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral, a tojással és a narancshéjjal.

2. Egy másik tálban összekeverem a lisztet a mákkal, majd a vajas masszához adom. Összegyúrom. 1 órára a hűtőbe teszem pihentetni.

3. Dió nagyságú golyókat formálok, és a közepébe egy fakanál végével lyukat készítek. A lyukakat megtöltöm lekvárral.

4. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a golyókat, és előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt készre sütöm.

JÓ ÉTVÁGYAT !

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu