Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SÜSSÜNK FŐZZÜNK VALAMIT vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Puskás Mária | 2 hozzászólás
Amerikai és kanadai tudósok először találtak bizonyítékot arra, hogy napi néhány pohár fekete áfonyalé elfogyasztása javítja az idős emberek memóriáját – a kutatást 70 éves emberek körében folytatták le, akiknél már jelentkeztek a memóriavesztés korai jelei.
Mindezek alapján a következtetésük az alábbi volt: „Ennek a szűk körű, előzetes vizsgálatnak az eredményei azt jelentik számunkra, hogy a mérsékelt időtartamú, fekete áfonyával történő étrendkiegészítés neurokognitív előnyökkel jár és megalapozza a további komprehenzív, emberekkel folytatott vizsgálatok elvégzését, melyek során a fekete áfonya összetevőinek megelőzést szolgáló potenciálját és az idegsejtekre gyakorolt mechanizmusát szükséges vizsgálni.
Elvégzett kutatásunk eredményei ösztönzőek, és azt igazolják, hogy a fekete áfonyával történő konzisztens étrendkiegészítés a neurodegenerációs folyamatok megállításának, vagy mérséklésének egy új módszere lehet.”
Teakészítés:
egy teáskanál fekete áfonyalevelet (Myrtilli fol.) leforrázunk 2
dl forrásban lévő vízzel, és 10 percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és
kortyolva fogyasztjuk.
Gyógytea bélfertőzésre, hurutra, bélgörcsökre: 5-5 gramm
vérontógyökér, tölgyfakéreg, kálmosgyökér, kamillavirág, kakukkfű,
áfonyalevél, áfonyabogyó keverékét ½ l vízzel 2 percig főzzük, majd 10
percig fedő alatt állni hagyjuk. Leszűrjük és naponta több alkalommal
fogyasztunk belőle.
Gyümölcséből lekvárt, bort, likőrt és salátát készítenek. Az áfonyalekvár nagyon finom a vadhúsok és egyéb sültek mellé.
Áfonyabefőtt
Hozzávalók: 1 kg áfonya, 25 dkg cukor, ízlés szerint szegfűszeg.
Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán vagy szűrőn
lecsurgatni. Ezt követően a cukorral főzzük fel és tegyük üvegekbe.
Ízlés szerint lehet hozzáadni szegfűszeget. A levet öntsük a gyümölcsre,
légmentesen zárjuk le és kihűlésig dunsztoljuk.
Áfonyalekvár
Hozzávalók: 1 kg áfonya, 0.5kg cukor, 1 citrom Az áfonyát
alaposan meg kell mosni, majd szitán lecsepegtetni. A cukorral és a
citromlével együtt kis lángon, állandóan kevergetve fél órán át főzzük,
majd üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.
Áfonyaszörp
Hozzávalók: 3 kg áfonya, 1,5 kg cukor, 2 dkg citromsav, 0,5
liter víz. A megmosott áfonyát vízzel együtt felfőzzük, s mikor
megpuhult, összeturmixoljuk és leszűrjük. Ezt követően hozzáadjuk a
cukrot és a citromsavat, majd tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Előmelegített palackokba töltjük, és lehűlésig dunsztoljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!